Kanadan biometriikkaohjelman ja monivuotisten maahanmuuttotasoja koskevien suunnitelmien kehittäminen

Muokattu: marras 12, 2018 | Tunnisteet: Kanada maahanmuutto, Kanadan maahantulovaatimukset, Kanadan viisumi

Johdanto

Kanada on aloittamassa biometrisiä tietoja koskevaa laajennusohjelmaa valmistautuessaan 31. joulukuuta 2018. Tämä on päivämäärä, jolloin tietyistä maista, kuten Amerikasta, Aasiasta ja Aasian ja Tyynenmeren alueelta, tulevien henkilöiden on toimitettava biometriset tiedot, jos he hakevat Kanadan viisumia maahan vierailua varten tai työ- tai opiskelulupaa. On tärkeää huomata, että biometrisiä tietoja ei vaadita haettaessa Kanadan ETA-viisumia. Kanadan ETA-viisumin hakuprosessi on edelleen yksinkertainen verkkoprosessi. Kanadan viisumin hakijoiden ja muiden hakijaryhmien on kuitenkin annettava sormenjäljet ja valokuva osana biometristen tietojen toimittamista, mikä koskee myös pysyvää oleskelulupaa hakevia.

Biometristen tietojen ohjelman edut

Biometristen tietojen käyttämisellä on useita etuja. Sen lisäksi, että se auttaa pitämään ihmiset poissa Kanadasta, jos he ovat uhka maan turvallisuudelle, se auttaa myös Kanadan maahanmuuttoa käsitteleviä virkamiehiä hallitsemaan paremmin hakemuksia ja yksittäisiä henkilöllisyyksiä. Tämä tarkoittaa, että hakemusten käsittely nopeutuu ja helpottuu ja että henkilöt, joilla on laillinen henkilöllisyys, pääsevät helpommin maahan.

Suurin osa Kanadaan pääsyä hakevista henkilöistä joutuu antamaan biometriset tietonsa ennen rajan ylittämistä. Tästä syystä Kanadan hallitus laajentaa viisumikeskusten (Visa Application Centers, VAC) valikoimaa eri puolilla maailmaa. Useammat keskukset tarkoittavat, että palvelut ovat laajemman yleisön saatavilla.

Biometriikan laajentamisohjelman ensimmäinen vaihe on jo toteutettu onnistuneesti Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Näissä maissa asuvien henkilöiden on täytynyt antaa biometriset tiedot heinäkuun 2018 lopusta lähtien. Ensimmäisen vaiheen käynnistyttyä Kanada avasi keskuksia muun muassa Ateenassa, Kigalissa, Tukholmassa, Berliinissä ja Tel Avivissa.

Muutamat edellä mainituista keskuksista ovat korvanneet väliaikaiset tilat, jotka avattiin tukitoimena laajennusohjelman ensimmäistä vaihetta varten Euroopassa. Tavoitteena on, että 152 keskusta on toiminnassa 103 eri maassa joulukuun 2018 loppuun mennessä. Näihin sisältyvät uudet keskukset Antananarivossa, Madagaskarissa ja Kapkaupungissa. Suunnitelmissa on avata lisää, ja niitä koskevia ilmoituksia odotetaan pian.

Hallituksen huolellinen seuranta

Hallitus seuraa biometristen tunnisteiden keruuohjelman edistymistä varmistaakseen, että se tarjoaa laadukasta palvelua hakijoiden tarpeisiin. Tavoitteena on tehdä biometristen tietojen antamisesta mahdollisimman yksinkertaista. Siksi hakijat voivat antaa tarvittavat tiedot missä tahansa keskuksessa maassa, johon heillä on laillinen pääsy. Lisäksi Kanada parantaa jo toiminnassa olevia VAC-keskuksia varmistaakseen, että palvelustandardit täyttyvät.

Tietosuoja on etusijalla

Kanadan hallitus pitää tietosuojaa ensisijaisena prioriteettina käsitellessään biometrisiä tietoja. Sen vuoksi hallitus on sisällyttänyt turvatoimet politiikkoihin, menettelyihin ja teknisiin prosesseihin. Niissä on otettu huomioon kansainvälisten kumppaneiden käytännöt, jotka ovat hyviä esimerkkejä nykyisistä onnistuneista biometriaohjelmista.

Uutisia uusista monivuotisista maahanmuuton tasosuunnitelmista

Muista uutisista maahanmuutto-, pakolais- ja kansalaisuusministeri Ahmed Hussen on hiljattain antanut ilmoituksen uusista vuosien 2019-2021 monivuotisia maahanmuuttotasoja koskevista suunnitelmista. Koska maahanmuuttajat edistävät maan talouskehitystä ja varmistavat, että Kanada pysyy maailmanlaajuisesti kilpailukykyisenä, uusi suunnitelma hyödyttää kaikkia kanadalaisia. Se perustuu viime vuonna esitettyyn vahvaan taloussuunnitelmaan, jossa lisätään jatkuvasti Kanadassa pysyvästi asuvien henkilöiden määrää osana Kanadan maahanmuuttoa. Tilastojen mukaan maahanmuuttajien määrä kasvaa 330 800:sta vuonna 2019 350 000:een vuonna 2021, mikä on lähes 1 prosentti maan väestöstä.

Taloudellisen maahanmuuton merkitys

Ministeri korosti, kuinka tärkeää taloudellinen maahanmuutto on innovaation edistämisessä maassa. Siksi hallituksen maahanmuuttosuunnitelmassa keskitytään houkuttelemaan lahjakkaita yksilöitä kansainvälisiltä paikkakunnilta. Suurin osa vuoden 2021 maahanmuuttajien lisäyksestä tulee korkeasti koulutetuista taloudellisista työntekijöistä. Uudet tulokkaat auttavat kanadalaisia yrityksiä kukoistamaan erityisesti kasvavilla tieto- ja viestintätekniikan aloilla. Tällä hetkellä näiden alojen osuus siirtotyöläisistä on 33 prosenttia.

Kanadan maahanmuutto on tärkeää tulevaisuuden taloudelle

Kanadassa on jo nyt asunut sukupolvia siirtotyöläisiä, jotka ovat tuoneet taitojaan paikallisyhteisöihin eri puolilla maata. Maahanmuutto on tärkeä osa maan tulevaa talouskehitystä, ja se ei ainoastaan edistä talouskasvua vaan auttaa myös ratkaisemaan joitakin maan kohtaamia haasteita, kuten väestön ikääntymistä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että uusi monivuotinen maahanmuuttotasoja koskeva suunnitelma auttaa Kanadan yrityksiä tarjoamalla ammattitaitoista työvoimaa ja varmistamalla, että Kanada pysyy merkittävänä maailmanlaajuisena kilpailijana. Tasosuunnitelmalla on vahva pohja, joka luotiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, ja sen tavoitteena on tuoda maahan lahjakkaita yksilöitä kaikkialta maailmasta.