Mitä eri siviilisäätyjä Kanadan eTA-hakemuslomakkeessa on?

Muokattu: tammi 05, 2024 | Tunnisteet: Kanada eTA siviilisääty, Kanada eTA-hakemuslomake

Kun täytät lomakkeita, kuten veroilmoitusta tai uutta pankkitilihakemusta, sinun on ilmoitettava siviilisäätysi. Jotkut ihmiset ajattelevat, että parisuhdetilanne on vain demografinen tilasto. Se on kuitenkin tärkeä näkökohta, jota ei saa jättää huomiotta tai ymmärtää väärin, varsinkin kun täytät lomakkeita, joilla haet matkustuslupaa, kuten eTA-lupaa, Kanadaan matkustamista varten. Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa eTA-hakemuksen hakijoille tietoa siitä, miten suhteet tärkeään toiseen henkilöön luokitellaan eTA-hakemuslomakkeessa.

What are the different marital statuses on the Canada eTA application form?
Mitä eri siviilisäätyjä Kanadan eTA-hakemuslomakkeessa on?

Miksi siviilisääty on kysymys eTA-hakemuksessa?

Yksi eTA-lomakkeen kysymyksistä koskee hakijan siviilisäätyä. Tämä kysymys on lomakkeessa pakollinen kenttä, ja sitä käytetään osana prosessia, jota Immigration, Refugees and Citizenship Canada(IRCC) käyttää eTA-hakemusten tarkistamiseen ja hyväksymiseen.

Milloin hakijan katsotaan olevan naimisissa?

Kun kaksi ihmistä päättää asettua yhteen laillisesti tai kulttuurisesti, heidät katsotaan naimisiin. Liitto luo velvoitteita ja oikeuksia puolisoiden ja heidän lastensa välille. Avioliitto vaihtelee kulttuurien ja uskonnon mukaan. Yhteistä on kuitenkin se, että avioliiton virallistamiseksi järjestetään seremonia, jota kutsutaan häiksi. Hallitus vaatii yleensä avioliittotodistuksen allekirjoittamista, jotta seremoniasta tulee oikeudellisesti sitova. Vaikka avioliiton solmimisen syy on eri instituutioiden kannalta merkityksetön, se vaikuttaa puolisoiden elämän pituuteen ja laatuun. Joitakin syitä avioliiton solmimiseen voivat olla hengelliset, taloudelliset, sosiaaliset ja oikeudelliset syyt.

Avioliitto on sitova sopimus, jonka uskonnollinen elin tai valtio tunnustaa. Olipa kyseessä siviili- tai hengellinen avioliitto, pariskunta nauttii kuitenkin samoista eduista. Seuraavassa on lueteltu velvoitteita ja etuja, joista avioliitossa olevat ihmiset nauttivat:

  • Heillä on oikeus kumppaninsa omaisuuteen perinnön kautta.
  • Nauttivat työnantajien myöntämistä puolison sairausetuuksista.
  • He voivat tehdä yhteisiä veroilmoituksia ja hyötyä verovapaasta omaisuuden siirrosta.
  • Molemmilla on oikeus lapsi- ja puolisotukeen avioliiton purkautuessa.

Jos ymmärryksesi edellä olevasta avioliiton määritelmästä vastaa nykyistä suhdettasi, voit valita eTA-hakemuksen siviilisäätyä koskevaan kysymykseen vastaukseksi "naimisissa".

Entä asumusero?

Ero merkitsee suhteen päättymistä, mutta ei avioliittoa. Kun pariskunta on asumuserossa, he ovat virallistaneet erillään asumisensa käymällä oikeutta. Laillisen asumuseron käynnistämiseksi toisen puolison on jätettävä hakemus tuomarille. Kun perhetuomioistuin antaa päätöksen, pariskunta purkaa avioliiton, mutta heille ei myönnetä avioeroa. Se tarkoittaa, että he eivät voi mennä uudelleen naimisiin. Heidän on kuitenkin päätettävä lasten huollosta ja elatusavusta, elatusavusta ja omaisuuden jaosta. Omaisuus- ja elatusapumääräykset ovat samanlaisia kuin avioeromenettelyssä.

Miksi ihmiset valitsevat asumuseron? Pariskunnat valitsevat asumuseron pitääkseen perheen yhdessä tai uskonnollisten vakaumusten vuoksi. Se on myös täydellinen vaihtoehto päättämättömille pariskunnille tai niille, jotka haluavat välttää oikeudenkäynnit. Eron aikana osapuolet nauttivat avioliiton eduista, kuten työnantajan sairausvakuutuksesta ja yhteisestä veroilmoituksen tekemisestä. Avioeron jälkeen hankittua omaisuutta tai varallisuutta ei kuitenkaan jaeta avioeromenettelyn aikana. Pariskunnat voivat allekirjoittaa sopimuksen eron lopettamisesta, kun he tekevät sovinnon.

Jos oikeudellinen ero kuvastaa mielestäsi parhaiten viimeisintä suhdettanne, voit valita eTA-hakemuksen siviilisäätyä koskevaan kysymykseen vastaukseksi "laillisesti erillään".

Entä jos olen eronnut?

Avioero on avioliiton päättyminen. Sen vuoksi puolisot voivat vapaasti seurustella muiden ihmisten kanssa ja mennä uudelleen naimisiin. Ennen kuin pariskunnat lähtevät omille teilleen, heidän on kuitenkin järjestettävä velvollisuutensa ja vastuunsa uudelleen. Tämä tarkoittaa sitä, että tuomioistuimen on päätettävä omaisuuden ja varallisuuden jakamisesta, elatusavusta ja puolison elatusavusta. Kun päätetään lasten huollosta, vastuu on jaettava. Sen vuoksi pariskunnan on määriteltävä lapsen tapaamiset, vanhempainaika ja elatusavun määrä. Avioliittoa purettaessa tuomari voi vaatia puolisoita ilmoittamaan avioeron syyn, erityisesti arvioitaessa lapsen huoltoa ja jaettaessa omaisuutta ja velkoja.

Avioero johtaa usein useiden puolisoiden etuoikeuksien menettämiseen. Et esimerkiksi voi enää käyttää kumppanisi sairausvakuutusta sairauskulujen maksamiseen, ja sinun on annettava veroilmoituksesi erikseen. Avioliitto purkautuu myös lopullisesti, ja jos haluatte palata yhteen, teidän on mentävä uudelleen naimisiin. Avioero voi olla turhauttava, varsinkin jos pariskunnat eivät pääse yhteisymmärrykseen omaisuuden ja elatusavun jakamisesta. Se voi venyä vuosia riippuen osapuolten omistamasta omaisuudesta, sillä tuomioistuimen on arvioitava kaikki.

Jos viimeisin suhteesi päättyi avioeroon, valitset sähköisen oleskelulupahakemuksen siviilisäätyä koskevan kysymyksen kohdalla vaihtoehdon "eronnut".

Entä jos avioliittoni oli mitätöity avioliitto?

Avioliiton mitätöinti kumoaa liiton ikään kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Avioliiton mitätöinti tapahtuu yleensä pareilla, jotka ovat olleet naimisissa lyhyen aikaa ja pitävät avioeroa monimutkaisena ja tarpeettomana. Jotta liitto voidaan kuitenkin mitätöidä, on oltava konkreettisia todisteita siitä, että avioliitto oli mitätön tai mitätöitävä. Mitkä ovat joitakin avioliiton mitätöinnin perusteita?

  • Pakkoavioliitto: Jos toinen puolisoista suostui avioliittoon pakottamalla tai uhkaamalla avioliittoon puolisonsa kanssa, liitto voidaan mitätöidä.
  • Bigamia: Toinen puolisoista oli jo avioliiton solmimishetkellä naimisissa toisen henkilön kanssa.
  • Petos: Kun puoliso antaa väärää tietoa tai valehtelee avioliittoa varten, puoliso voi pyytää avioliiton mitätöimistä.
  • Laiton avioliitto: Jos laki kieltää liiton, avioliitto on mitätön.
  • Henkinen kyvyttömyys tai sairaus: Jos jompikumpi puolisoista vannoi valan ollessaan henkisesti kykenemätön tai huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena, avioliitto on mitätöitävä.

Laillinen mitätöinti julistaa liiton mitättömäksi. Näin ollen molemmat osapuolet kulkevat eri teitä, aivan kuin avioliittoa ei olisi koskaan solmittu. Omaisuutta tai puolison elatusapua ei jaeta.

Jos tämä määritelmä pätee viimeisimpään suhteeseesi, valitset sähköistä oleskelulupaa koskevassa hakemuksessasi vaihtoehdon "mitätöity avioliitto".

Entä jos olen leski?

Kun avioliitto lakkaa puolison kuoleman vuoksi, elossa oleva puoliso jää leskeksi. Leskellä on oikeus puolisonsa omaisuuteen, varoihin ja tileihin. Vainajan testamentti määrää, miten omaisuus jaetaan perillisten kesken. Leski ja lapset saavat kuitenkin yleensä koko omaisuuden, jos testamenttia ei ole. Leski voi mennä uudelleen naimisiin ilman oikeudellisia ongelmia.

Jos olit leski, valitse siviilisäätyä koskevaan kysymykseen vastaukseksi "Leski".

Miten avioliittoja kohdellaan?

Avoliitto on epävirallinen liitto, jota ei ole virallistettu. Kun pariskunta asuu yhdessä yli vuoden, heitä pidetään naimisissa, vaikka he eivät ole vaihtaneet valoja. Useimmiten avoliitto sekoitetaan avoliittoon. Avoliittoa ei kuitenkaan tunnusteta lailliseksi. Sitä paitsi avioliittoa voidaan soveltaa vain, jos liitto on solmittu sellaisella lainkäyttöalueella, jossa sovelletaan common law -lakia. Liitto on pätevä ja laillisesti tunnustettu vain, jos se täyttää nämä vaatimukset:

  • Avioliitto on solmittu osapuolten yhteisymmärryksessä.
  • Molempien osapuolten on täytettävä avioliittoon suostumista koskevat vähimmäisikävaatimukset. Jos he ovat kuitenkin alaikäisiä, vanhempien on hyväksyttävä liitto.
  • Heidän on oltava oikeustoimikelpoisia tekemään päätöksen. Tämä tarkoittaa, että parin on oltava täysi-ikäinen, eikä heillä saa olla aiempaa avioliittoa.

Avoliitto antaa pariskunnalle samanlaiset edut kuin laillisessa avioliitossa elävälle pariskunnalle. Jos avioliittoa voidaan kuvata avoliittona, sinun on valittava tämä vastaus eTA-lomakkeen siviilisäätyä koskevaan kysymykseen.

Mitä jos en ole koskaan ollut naimisissa tai olen sinkku?

Yksinäinen henkilö on henkilö, joka ei ole siviiliyhdistyksessä, parisuhteessa tai avioliitossa. Yleensä termillä tarkoitetaan ketä tahansa, joka ei ole kihloissa tai vakavassa romanttisessa suhteessa. Henkilö voi jäädä sinkuksi omasta tahdostaan taloudellisista, mielenterveydellisistä ja uskonnollisista syistä. Yleinen trendi on myös se, että naimisiin mennään myöhemmin elämässä ja avoliitossa. Sinkkuna elämisessä on omat etunsa, kuten omaisuuden ja kiinteistöjen yksinomaisuus.

Siviilisääty on tärkeä väestötilasto. Se myös varmistaa, että laki suojaa pariskuntia heidän oikeuksiensa loukkauksilta.

Hakijoiden, jotka eivät ole koskaan olleet naimisissa tai ovat naimattomia, on valittava siviilisäätyä koskevaan kysymykseen vastausvaihtoehto "Never Married/Single".

Päätelmät

Parisuhteiden luokittelun monimutkaisuus yksinkertaistuu, kun tarkastellaan eri siviilisäätyjen määritelmiä. Kun ymmärretään eri asematyypit, voidaan varmistaa, että sähköisen oleskeluluvan hakijat vastaavat siviilisäätyä koskevaan kysymykseen tarkemmin, mikä takaa suuremman onnistumisprosentin sähköisen oleskeluluvan hakemisessa.