Viisumi Quebec Cityyn, Quebeciin

Muokattu: tammi 10, 2024 | Tunnisteet: Kanada eTA, Kanada-viisumi

Visa for Quebec City, Quebec - Canada

Tässä artikkelissa kerrotaan eTA- tai viisumin hankkimisesta Quebec Cityyn. Voimassa oleva viisumi tai eTA vaaditaan ennen Kanadaan lähtöä.

Yleiskatsaus viisumiin ja eTA:han

Viisumivapaiden maiden, kuten Euroopan unionin maiden, Australian ja muiden maiden kansalaiset voivat hakea sähköistä matkustuslupaa (eTA), jos he saapuvat Quebec Cityyn lentoteitse. Tämä eTA tarvitaan myös Kanadan lentokentän kautta kuljettaessa, mutta sitä ei tarvita maahantuloon maanteitse tai meritse. Ainoat poikkeukset näihin matkustusvaatimuksiin ovat Yhdysvaltojen kansalaiset, kaikki, joilla on voimassa oleva Kanadan viisumi, ja ne, joilla on Kanadan kansalaisuus (myös kaksoiskansalaisuus) tai pysyvä asuinpaikka.

ETA-hakemus on helppo tehdä verkossa, ja useimmissa tapauksissa hakemus hyväksytään muutamassa minuutissa. Joskus hakemuksen käsittely voi kestää kauemmin, ja tällöin sinulle ilmoitetaan sähköpostitse kolmen päivän kuluessa, mitä lisätoimia sinun on toteutettava, jotta hakemuksesi voidaan hyväksyä. Voit tarkistaa hakemuksesi tilan verkossa milloin tahansa ja tarvittaessa päivittää tietojasi.

Kun eTA-lupasi on myönnetty, se on voimassa enintään kuuden kuukauden pituisia vierailuja varten viiden vuoden kuluessa myöntämispäivästä tai siihen asti, kunnes nykyinen passisi vanhenee. ETA-luvan lisäksi sovelletaan kaikkia tavanomaisia maahantulon peruskriteerejä, kuten sitä, että voit osoittaa pystyväsi rahoittamaan vierailusi ja että sinulla on todelliset suunnitelmat poistua maasta ennen sallitun ajanjakson päättymistä.

Täydellinen luettelo viisumivapaista maista löytyy eTA-vaatimuksista. Muiden maiden kansalaiset tarvitsevat täydellisen viisumin saapuakseen Kanadaan millä tahansa tavalla ja mihin tahansa tarkoitukseen.

Kanadan sähköinen matkustuslupa (eTA)

Kanadan eTA on sähköinen matkustuslupa, jonka tarkoituksena on yksinkertaistaa Kanadaan saapumista tavanomaisiin matkustustarkoituksiin, kuten matkailu-, liike- tai kauttakulkumatkoihin. Henkilöt, jotka haluavat vierailla Kanadassa alle kuuden kuukauden ajan matkailu-, liike- tai kauttakulkutarkoituksessa tai saadakseen sairaanhoitoa, voivat olla tukikelpoisia. Kanadan eTA myönnetään enintään viideksi vuodeksi hyväksymispäivästä tai passin voimassaolon päättymispäivään saakka sen mukaan, kumpi näistä ajankohdista tulee ensin.

Kanadan eTA:n avulla kymmenien maiden passinhaltijat voivat hakea verkossa matkustuslupaa ilman viisumia Quebeciin.

Kanadalaiselle eTA-luvalle on monenlaisia käyttötarkoituksia, perheen häihin osallistumisesta aina liikekonferenssissa puhumiseen. eTA-luvan käyttöön liittyy kuitenkin rajoituksia. Luvattomasti käytettynä hyväksytty eTA voidaan peruuttaa hakijalta. Siksi on tärkeää varmistaa, että eTA-luvan hakijat ymmärtävät eTA-luvan kaikki sallitut matkakäyttötavat.

Sallittu liiketoimintakäyttö

Vaikka kanadalaista eTA-lupaa pidetäänkin yleensä turistimatkustuslupana, sitä voidaan käyttää myös liiketoimintaan.

ETA-luvan avulla matkustajat voivat käydä Kanadassa tapaamassa liikekumppaneita, selvittämässä jäämistöä tai neuvottelemassa liikesopimuksesta. Vaikka kyseessä ei ole työviisumi, Kanadan eTA-lupaa voidaan käyttää Kanadassa pidettäviin liiketapaamisiin. Jos aiot matkustaa Quebec Cityyn liiketapaamiseen eTA-luvan avulla, sinua saatetaan pyytää toimittamaan lisäasiakirjoja eTA-lupahakemuksen yhteydessä tai Kanadan rajalla. Sinun on todennäköisesti todistettava, että pääasiallinen tulolähteesi on Kanadan ulkopuolella ja että myös työnantajasi sijaitsee Kanadan ulkopuolella.

Voit myös osallistua Kanadassa järjestettävään liikekonferenssiin kanadalaisella eTA-luvalla. Jos käytät eTA-lupaa tähän tarkoitukseen, Kanadan maahanmuuttohenkilöstö voi pyytää sinua todistamaan, että et ole töissä etkä etsi työtä Kanadassa.

Hyväksytty matkailukäyttö

Useimmat ihmiset hankkivat eTA-luvan matkailutarkoituksiin. Sallittuihin matkailutarkoituksiin kuuluvat esimerkiksi nähtävyyksien katselu ja vierailut ystävien tai perheenjäsenten luona.

Hyväksytty kauttakulkukäyttö

Kanadan eTA-lupaa voidaan käyttää myös kauttakulkutarkoituksiin, jolloin matkustaja vaihtaa lentokonetta Kanadan alueella matkalla muuhun kuin kanadalaiseen määränpäähän.

Luvaton käyttö

Vaikka Kanadan eTA-lupaa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, on myös joitakin asioita, joita et voi tehdä eTA-luvalla laillisesti.

Et saa työskennellä Kanadassa eTA-luvan avulla. Vaikka voit käyttää eTA-lupaa joihinkin liiketoimintatarkoituksiin, et voi pitää tai saada työtä Kanadassa eTA-luvan avulla. Sinun on siis haettava työviisumia, jos haluat työskennellä Kanadassa. Tämä pätee riippumatta siitä, haluatko siirtää urasi Quebec Cityyn vai toivotko saavasi tilapäistä työtä. Et voi ottaa vastaan maksua mistään työstä Kanadassa ilman asianmukaista Kanadan työviisumia.

Et voi myöskään opiskella Kanadassa eTA-viisumilla. Sinun on hankittava Kanadan opiskelijaviisumi, jos haluat käydä koulua Kanadassa.

ETA-kelpoisuuteen vaikuttavat vaatimukset

  1. Voit käyttää eTA-viisumia vain lentokoneella tapahtuvaan Kanadaan saapumiseen.
  2. Sinulla ei saa olla aiempia maahantulokieltoja Kanadaan eikä aiempaa karkotushistoriaa Kanadassa. Jos näin on, sinulta todennäköisesti evätään eTA-lupa.
  3. Sinulla on oltava sähköinen passi.
  4. Sinulla ei saa olla erittäin tarttuvia tauteja, kuten tuberkuloosia, vierailusi tai eTA-hakemuksen tekohetkellä.
  5. Sinua ei ole aiemmin tuomittu rikoksista, jotka aiheuttavat vakavaa haittaa tai vahinkoa ihmisille tai omaisuudelle.

Kanadan eTA-hakemusprosessi

Tarvitset eTA-hakemusta varten passisi ja työpaikkatietosi. Hakemuksen tekemiseen on varattava 15-20 minuuttia aikaa. Hakemukset käsitellään ja hyväksytään yleensä muutamassa minuutissa useimmille hakijoille. Tehostetun ja automatisoidun turvatarkastuksen vuoksi hakemuksesi voidaan kuitenkin merkitä ja se voidaan joutua tarkistamaan manuaalisesti. Manuaalisen tarkistuksen aikana sinua pyydetään toimittamaan lisätietoja tai asiakirjoja eTA-hakemuksesi käsittelemiseksi. Jos näitä tietoja tai asiakirjoja ei toimiteta ajoissa manuaalisen tarkistuksen aikana, eTA-hakemus hylätään.

Kanadan viisumityypit ja luvat

Kanadan eTA-lupia voivat hakea vain viisumivapaista maista tulevat henkilöt ja Yhdysvalloissa pysyvästi asuvat henkilöt. Jos et ole viisumivapaasta maasta, et ole Yhdysvaltain kansalainen etkä asu pysyvästi Yhdysvalloissa, tarvitset viisumin Quebec Cityyn.

Turistiviisumi

Kanadan turistiviisumi tunnetaan nimellä Temporary Resident Visa, lyhyesti TRV. Kuten eTA:ta, voit hakea sitä verkossa. Voit hakea sitä myös paperihakemuksella. Hakemus vaatii enemmän tietoja ja sen käsittelyaika on pidempi kuin eTA-hakemuksen.

Työlupa

Jos aiot työskennellä Kanadassa joko tilapäisesti tai toistaiseksi, tarvitset eTA- tai TRV-luvan lisäksi työluvan. Ennen kuin voit hakea työlupaa, sinulla on yleensä oltava työtarjous kanadalaiselta työnantajalta, vaikka tästä vaatimuksesta voidaan joskus poiketa riippuen ammatista tai siitä, millaista työtä henkilö voi tehdä Kanadassa.

Voit hakea työlupaa joko verkossa tai paperilla. Hakemuksen yhteydessä sinun on vakuutettava, että työskentelet vain sen työnantajan palveluksessa, joka on tarjonnut sinulle työtä, ja että lähdet Kanadasta työsuhteen päätyttyä.

Opiskelulupa

Opintoluvat ovat samanlaisia kuin työluvat. Jotta voit hakea opintolupaa, sinulla on oltava myös TRV- tai eTA-lupa. Kaikki opiskelijat tarvitsevat opintoluvan hyvin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Ellet käy esikoulua, suunnittele opintoluvan hakemista.

Voit hakea opiskelijaviisumia verkossa tai paperilla. Sinun on suostuttava siihen, että lähdet Kanadasta opintojesi päätyttyä (ellet myöhemmin saa työlupaa), ja sinun on osoitettava, että sinulla on riittävä taloudellinen tuki Kanadassa asumiseen.

Kanadan viisumin hakuprosessi

Kanadan viisumin hakeminen edellyttää tiettyjä vaiheita, joita on noudatettava. Voit hakea viisumia joko verkossa tai paperilla. Kummassakin hakutyypissä sinua pyydetään valitsemaan maa, josta haet viisumia, ja antamaan joitakin tietoja siitä, oletko oikeutettu haluamaasi matkustustarkoitukseen.

Online-hakemus (kelpoisuusrajoitukset)

Verkkohakemus sisältää ohjeen, jota on käytettävä Kanadan viisumihakemuksen jättämiseen tarvittavien asiakirjojen ja lomakkeiden laatimiseen. Kanadan viisumia voivat kuitenkin hakea verkossa vain hakukelpoiset hakijat. Voit hakea hakemusta seuraavan linkin kautta: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp.

Paperihakemus

Jos haluat hakea Kanadan viisumia paperihakemuksella, sinun on ensin ladattava ja tulostettava hakemuspaketti, joka sisältää kaikki tarvittavat lomakkeet, jotka sinun on täytettävä. Kun hakemus on täytetty, sinun on maksettava maksu viisumihakemuksen käsittelystä. Kun maksu on maksettu, voit lähettää viisumihakemuksesi käsiteltäväksi. Voit aloittaa paperisen Kanadan viisumihakemuksen tekemisen seuraavasta linkistä: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp.

Quebec Cityn matkustustiedot

Quebec Cityn historia ulottuu yli 400 vuoden taakse, ja se on yksi Kanadan kiehtovimmista vierailukohteista. Saint Lawrence -joen varrella sijaitseva kaupunki on rakennettu viehättävän pieneen mittakaavaan verrattuna sitä ympäröivän maan laajuuteen, ja se on täydellisen rentouttava ja samalla innostava matkakohde, olipa kyse sitten kesän mukavasta rauhasta tai talven koskemattomasta kauneudesta.

Quebec City on kenties Pohjois-Amerikan eurooppalaistyylisin matkakohde, mikä sopii sen asemaan Kanadan ainoana lähes kokonaan ranskankielisenä kaupunkina. Vanha Quebec on täynnä historiallisia rakennuksia linnoitettujen muuriensa sisällä, ja suurhotelli Château Frontenac on täydellinen esimerkki kaupunginosan omaleimaisesta kauneudesta. Tätä koristeellista rakennusta kutsutaan usein maailman kuvatuimmaksi hotelliksi, ja siinä on 600 huonetta 18 kerroksessa, ja sieltä avautuvat upeat näkymät yli kaupungin.

Hotelli on vaikuttava läheltä katsottuna, mutta jos haluat vielä paremmat näkymät, mikset ottaisi lauttaa joen yli Levisiin? Vaikka tämä 1 kilometrin pituinen matka kestää vain 12 minuuttia, se tarjoaa aivan erilaisen näkymän vanhaan Quebeciin, joka erottuu kauniisti valtavaa taivasta vasten ja jonka valot heijastuvat veteen yöllä lumoavasti.

Hieman kauempana Wendlakessa sijaitseva Huron-Wendal Nation tarjoaa kiehtovan kuvan alueen alkuperäiskansojen kulttuurista ja historiasta. Huron-Wendal-museo vie kävijän 1600-luvulle tanssin, esitystaiteen ja tarinankerronnan avulla ja esittelee samalla kansakunnan perinteisiä taitoja näyttelyesineiden ja esineiden avulla.

Muistutuksena siitä, että luonto on alueen todellinen voima, Montmorency Falls on uskomaton vesiputous, joka on 30 metriä korkeampi kuin kuuluisampi Niagara, ja se sijaitsee vain 15 minuutin matkan päässä kaupungin keskustasta. Voit joko katsella spektaakkelia turvalliselta rantaviivalta, uskaltautua korkeuksiin riippusillan kautta tai päästä suihkun keskelle gondoliajelulla alhaalla olevan altaan ympäri.

Johtopäätös

Etsitpä sitten rentouttavaa vanhan maailman charmia, makua historiasta tai piipahdusta ympäröivän maan laajoihin maisemiin, Quebec City on ihanteellinen kohde Kanadan vierailijoille mihin aikaan vuodesta tahansa. Hoida Kanadan viisumi- tai eTA-hakemuksesi hyvissä ajoin ennen lähtöpäivääsi, jotta voit varmistaa, että lähtöportilla tai Kanadan rajalla ei ole ongelmia.