Viisumi Toronto, Ontario

Muokattu: tammi 09, 2024 | Tunnisteet: Kanada eTA, Kanada-viisumi

Visa for Toronto, Ontario - Canada

Tässä artikkelissa kerrotaan viisumin tai eTA-luvan hankkimisesta Torontoon. Voimassa oleva matkustuslupa tarvitaan ennen Kanadaan lähtöä.

Yleiskatsaus viisumiin ja eTA:han

Jotta matkasuunnitelmasi sujuisivat sujuvasti, varmista, että tunnet maahantulovaatimukset, jotka edellyttävät, että sinulla on helposti hankittava sähköinen matkustuslupa (eTA) tai viisumi Torontoon. Tämä koskee viisumivapaita kansalaisia, vaikka he olisivat vain kauttakulkumatkalla. Yhdysvaltain kansalaiset, Kanadan kansalaiset, ne, joilla on voimassa oleva Kanadan viisumi, kaksoiskansalaiset ja pysyvästi maassa asuvat henkilöt ovat vapautettuja järjestelmästä. Hyvä uutinen on, että eTA-viisumi hyväksytään yleensä muutamassa minuutissa, ja sitä voi hakea verkossa. Lisäksi eTA-lupa on voimassa 5 vuotta tai niin kauan kuin passisi on voimassa, riippuen siitä, kumpi ajankohta on ensin.

ETA-luvan avulla voit vierailla Kanadassa niin usein kuin haluat ja oleskella siellä lyhytaikaisesti, yleensä enintään 6 kuukautta kerrallaan. Kanadan eTA-ohjelmaan kuuluu yli 50 maata. Kanadan eTA-luvan sallittuja matkustusmuotoja ovat matkailu, liikematkat, lääketieteelliset matkat ja kauttakulkutarkoitukset. Matkustajien, jotka eivät ole oikeutettuja eTA-ohjelmaan, joilta on evätty eTA-oikeus tai jotka haluavat vierailla Kanadassa muista kuin eTA-ohjelman sallimista syistä, on hankittava Torontoon oikea viisumi, joka vastaa heidän oleskelunsa tarkoitusta.

Kanadan sähköinen matkustuslupa (eTA)

Kanadan eTA on sähköinen matkustuslupa, jonka tarkoituksena on yksinkertaistaa Kanadaan saapumista tyypillisiä matkustustarkoituksia, kuten matkailua, liike- tai kauttakulkua varten. Henkilöt, jotka haluavat vierailla Kanadassa alle kuuden kuukauden ajan matkailu-, liike- tai kauttakulkutarkoituksessa tai saadakseen sairaanhoitoa, voivat olla tukikelpoisia. Kanadan eTA myönnetään enintään viideksi vuodeksi hyväksymispäivästä tai passin voimassaolon päättymispäivään saakka sen mukaan, kumpi näistä ajankohdista tulee ensin.

Kanadan eTA:n avulla kymmenien maiden passinhaltijat voivat hakea verkossa matkustuslupaa ilman viisumia Torontoon.

Kanadalaiselle eTA-luvalle on monenlaisia käyttötarkoituksia, perheen häihin osallistumisesta aina liikekonferenssissa puhumiseen. eTA-luvan käyttöön liittyy kuitenkin rajoituksia. Luvattomasti käytettynä hyväksytty eTA voidaan peruuttaa hakijalta. Siksi on tärkeää varmistaa, että eTA-luvan hakijat ymmärtävät eTA-luvan kaikki sallitut matkakäyttötavat.

Sallittu liiketoimintakäyttö

Vaikka kanadalaista eTA-lupaa pidetäänkin yleensä turistimatkustuslupana, sitä voidaan käyttää myös liiketoimintaan.

ETA-luvan avulla matkustajat voivat käydä Kanadassa tapaamassa liikekumppaneita, selvittämässä jäämistöä tai neuvottelemassa liikesopimuksesta. Vaikka kyseessä ei ole työviisumi, Kanadan eTA-lupaa voidaan käyttää Kanadassa pidettäviin liiketapaamisiin. Jos aiot matkustaa Torontoon liiketapaamiseen eTA-luvan avulla, sinua saatetaan pyytää toimittamaan lisäasiakirjoja eTA-lupahakemuksen yhteydessä tai Kanadan rajalla. Sinun on todennäköisesti todistettava, että pääasiallinen tulolähteesi on Kanadan ulkopuolella ja että myös työnantajasi sijaitsee Kanadan ulkopuolella.

Voit myös osallistua Kanadassa järjestettävään liikekonferenssiin kanadalaisella eTA-luvalla. Jos käytät eTA-lupaa tähän tarkoitukseen, Kanadan maahanmuuttohenkilöstö voi pyytää sinua todistamaan, että et ole töissä etkä etsi työtä Kanadassa.

Hyväksytty matkailukäyttö

Useimmat ihmiset hankkivat eTA-luvan matkailutarkoituksiin. Sallittuihin matkailutarkoituksiin kuuluvat esimerkiksi nähtävyyksien katselu ja vierailut ystävien tai perheenjäsenten luona.

Hyväksytty kauttakulkukäyttö

Kanadan eTA-lupaa voidaan käyttää myös kauttakulkutarkoituksiin, jolloin matkustaja vaihtaa lentokonetta Kanadan alueella matkalla muuhun kuin kanadalaiseen määränpäähän.

Luvaton käyttö

Vaikka Kanadan eTA-lupaa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, on myös joitakin asioita, joita et voi tehdä eTA-luvalla laillisesti.

Et saa työskennellä Kanadassa eTA-luvan avulla. Vaikka voit käyttää eTA-lupaa joihinkin liiketoimintatarkoituksiin, et voi pitää tai saada työtä Kanadassa eTA-luvan avulla. Sinun on siis haettava työviisumia, jos haluat työskennellä Kanadassa. Tämä pätee riippumatta siitä, haluatko siirtää urasi Torontoon vai toivotko saavasi tilapäistä työtä. Et voi ottaa vastaan maksua mistään työstä Kanadassa ilman asianmukaista Kanadan työviisumia.

Et voi myöskään opiskella Kanadassa eTA-viisumilla. Sinun on hankittava Kanadan opiskelijaviisumi, jos haluat käydä koulua Kanadassa.

ETA-kelpoisuuteen vaikuttavat vaatimukset

  1. Voit käyttää eTA-viisumia vain lentokoneella tapahtuvaan Kanadaan saapumiseen.
  2. Sinulla ei saa olla aiempia maahantulokieltoja Kanadaan eikä aiempaa karkotushistoriaa Kanadassa. Jos näin on, sinulta todennäköisesti evätään eTA-lupa.
  3. Sinulla on oltava sähköinen passi.
  4. Sinulla ei saa olla erittäin tarttuvia tauteja, kuten tuberkuloosia, vierailusi tai eTA-hakemuksen tekohetkellä.
  5. Sinua ei ole aiemmin tuomittu rikoksista, jotka aiheuttavat vakavaa haittaa tai vahinkoa ihmisille tai omaisuudelle.

Kanadan eTA-hakemusprosessi

Tarvitset eTA-hakemusta varten passisi ja työpaikkatietosi. Hakemuksen tekemiseen on varattava 15-20 minuuttia aikaa. Hakemukset käsitellään ja hyväksytään yleensä muutamassa minuutissa useimmille hakijoille. Tehostetun ja automatisoidun turvatarkastuksen vuoksi hakemuksesi voidaan kuitenkin merkitä ja se voidaan joutua tarkistamaan manuaalisesti. Manuaalisen tarkistuksen aikana sinua pyydetään toimittamaan lisätietoja tai asiakirjoja eTA-hakemuksesi käsittelemiseksi. Jos näitä tietoja tai asiakirjoja ei toimiteta ajoissa manuaalisen tarkistuksen aikana, eTA-hakemus hylätään.

Jos olet oikeutettu eTA-hakemukseen, voit aloittaa hakemuksen tekemisen tutustumalla Kanadan eTA-vaatimuksiin.

Kanadan viisumityypit ja luvat

Kanadan eTA-lupia voivat hakea vain viisumivapaista maista tulevat henkilöt ja Yhdysvalloissa pysyvästi asuvat henkilöt. Jos et ole kotoisin viisumivapaasta maasta, et ole Yhdysvaltain kansalainen etkä asu pysyvästi Yhdysvalloissa, tarvitset viisumin Torontoon.

Turistiviisumi

Kanadan turistiviisumi tunnetaan nimellä Temporary Resident Visa, lyhyesti TRV. Kuten eTA:ta, voit hakea sitä verkossa. Voit hakea viisumia myös paperihakemuksella. Hakemus vaatii enemmän tietoja ja sen käsittelyaika on pidempi kuin eTA-hakemuksen.

Työlupa

Jos aiot työskennellä Kanadassa joko tilapäisesti tai toistaiseksi, tarvitset eTA- tai TRV-luvan lisäksi työluvan. Ennen kuin voit hakea työlupaa, sinulla on yleensä oltava työtarjous kanadalaiselta työnantajalta, vaikka tästä vaatimuksesta voidaan joskus poiketa riippuen ammatista tai siitä, millaista työtä henkilö voi tehdä Kanadassa.

Voit hakea työlupaa joko verkossa tai paperilla. Hakemuksen yhteydessä sinun on vakuutettava, että työskentelet vain sen työnantajan palveluksessa, joka on tarjonnut sinulle työtä, ja että lähdet Kanadasta työsuhteen päätyttyä.

Opiskelulupa

Opintoluvat ovat samanlaisia kuin työluvat. Jotta voit hakea opintolupaa, sinulla on oltava myös TRV- tai eTA-lupa. Kaikki opiskelijat tarvitsevat opintoluvan hyvin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Ellet käy esikoulua, suunnittele opintoluvan hakemista.

Voit hakea opiskelijaviisumia verkossa tai paperilla. Sinun on suostuttava siihen, että lähdet Kanadasta opintojesi päätyttyä (ellet myöhemmin saa työlupaa), ja sinun on osoitettava, että sinulla on riittävä taloudellinen tuki Kanadassa asumiseen.

Kanadan viisumin hakuprosessi

Kanadan viisumin hakeminen edellyttää tiettyjä vaiheita, joita on noudatettava. Voit hakea viisumia joko verkossa tai paperilla. Kummassakin hakutyypissä sinua pyydetään valitsemaan maa, josta haet viisumia, ja antamaan joitakin tietoja siitä, oletko oikeutettu haluamaasi matkustustarkoitukseen.

Online-hakemus (kelpoisuusrajoitukset)

Verkkohakemus sisältää ohjeen, jota on käytettävä Kanadan viisumihakemuksen jättämiseen tarvittavien asiakirjojen ja lomakkeiden laatimiseen. Kanadan viisumia voivat kuitenkin hakea verkossa vain hakukelpoiset hakijat. Voit hakea hakemusta seuraavan linkin kautta: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp.

Paperihakemus

Jos haluat hakea Kanadan viisumia paperihakemuksella, sinun on ensin ladattava ja tulostettava hakemuspaketti, joka sisältää kaikki tarvittavat lomakkeet, jotka sinun on täytettävä. Kun hakemus on täytetty, sinun on maksettava maksu viisumihakemuksen käsittelystä. Kun maksu on maksettu, voit lähettää viisumihakemuksesi käsiteltäväksi. Voit aloittaa paperisen Kanadan viisumihakemuksen tekemisen seuraavasta linkistä: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp.

Toronton matkatietoja

Hengästyttävistä vesiputouksista ja kansallispuistoista mahtaviin keinotekoisiin torneihin ja upeisiin merieläinten nähtävyyksiin - Ontario tarjoaa runsaasti aktiviteetteja vierailijoille jokaiseen makuun. Kanadan suurimman kaupungin Toronton ja sen pääkaupungin Ottawan kotikaupunki Ontario on täynnä helmiä, jotka odottavat seikkailunhaluisen matkailijan löytämistä.

Upeat vesiputoukset

Mikään matka Kanadaan ei olisi täydellinen ilman vierailua maailmankuululla Niagaran putouksilla. Niagaran kolmesta putouksesta suurin on kuuluisa Hevosenkengän putous. Tämä upea todiste luonnon voimasta putoaa huikeat 57 metriä ja muodostaa dynaamisen ja läpitunkemattoman vesiverhon, joka ulottuu Kanadan ja Amerikan yli. Putoukset on helppo löytää, sillä ne sijaitsevat samannimisessä kaupungissa, Niagaran putouksilla. Upeat näkymät odottavat, kun kävelet päämatkailukaistaa pitkin rotkon reunalle, jossa voit joko ottaa valokuvia sydämesi kyllyydestä tai vain tuijottaa suu auki tätä upeaa luonnonvoiman näytöstä.

Parlamenttikukkula

Luonnon käsityöstä ihmisen työhön, Parliament Hill tarjoaa melkoisen kuninkaallisen näkymän torneineen ja torneineen. Merkittävin niistä on Peace Tower, joka kohoaa 90 metrin korkeuteen ja jonka molemmin puolin kohoavat senaatti ja parlamenttitalo. Koko rakennuksesta avautuu näkymä rauhalliselle Ottawa-joelle, mikä tekee siitä miellyttävän paikan rentoutua ja nauttia historiallisesta ilmapiiristä.

Luonnonpuistot

Kanada on synonyymi luonnonpuistoilleen, jotka ovat maailman kauneimpia. Etsitpä sitten vesipohjaista hauskanpitoa, kuten melontaa, tai maalla tapahtuvaa vaellusta, jonka aikana avautuvat upeat näköalat, Ontarion kansallispuistot eivät varmasti tuota pettymystä. Georgian Bayn saarten kansallispuisto ja Fathom Five National Marine Park sopivat täydellisesti vesiseikkailuihin, olipa kyse sitten sukeltamisesta veden alla tai veneilystä, kun taas Algonquinin, Killarneyn maakuntapuistot, French River ja Bruce Peninsulan kansallispuisto tarjoavat kaikkialla upeita metsiä ja järviä.

Merielämä

Jos haluat päästä lähelle mursuja, merileijonia, delfiinejä ja jopa tappajavalaita, MarineLand on ehdottomasti matkasuunnitelmassasi. Perheiden suosiossa voi myös nauttia belugavalaiden katselusta Arctic Cove -lahdessa. Lisäksi puistossa on myös joitakin jännittäviä laitteita, kuten osuvasti nimetty Sky Screamer, 137 metrin pituinen heitto- ja pudotuskelkka niille, jotka haluavat lisätä adrenaliinipohjaista hauskanpitoa koko elämykseen.

Art

Taiteen ystäville Art Gallery of Ontario on ehdoton vierailukohde, sillä sen pääpaino on afrikkalaisessa ja valtamerellisessä taiteessa. Voit myös nauttia renessanssin ja barokin aikakauden teoksista sekä katsella nykytaiteilijoiden työskentelyä gallerian työpajoissa ja ehkä jopa tutustua laajaan kirjastoon. Täällä on järjestetty ja epäilemättä järjestetään jatkossakin joitakin maailman tunnetuimpia näyttelyitä.

CN-torni

Kaikkialta kaupungista näkyvä CN-torni pääsee kunnolla oikeuksiinsa yöllä, kun se valaistaan jättimäisen majakan tavoin. Saadaksesi täyden kokemuksen haluat todennäköisesti päästä huipulle. Hissillä pääset suoraan näköalatasanteelle ja ravintolaan, josta avautuvat näkymät kaupunkiin ja Ontario-järvelle sekä mahdollisesti, jos on erityisen kirkas ilma, mahtavien Niagaran putousten luumuiset höyryt. Erilainen katselukokemus odottaa sinua yöllä, kun näet kaupungin kimaltelevan miljoonissa monivärisissä valoissa. CN Tower on yksi Kanadan ikonisimmista nähtävyyksistä, ja se on pakollinen nähtävyys Kanadan seikkailussasi.

Johtopäätös

Ontariossa on todellakin jokaiselle jotakin. Olitpa tulossa katsomaan luonnon töitä, ihmisen tekemiä ihmeitä tai näiden yhdistelmää, saat varmasti ikimuistoisen ajan vieraillessasi Ontarion kauniissa kaupungissa.