Voinko hakea Kanadan viisumia, kun matkustan eTA-luvalla?

Muokattu: marras 29, 2023 | Tunnisteet: Kanada eTA, Kanada-viisumi

Matkustaminen Kanadaan sähköisen matkustusluvan (eTA) avulla on kätevä vaihtoehto viisumivapaiden maiden kansalaisille. Voi kuitenkin tulla tilanteita, joissa eTA-luvalla matkustava henkilö saattaa harkita Kanadan viisumin hakemista, esimerkiksi oleskelunsa pidentämiseksi työnteon, opiskelun tai muiden tarkoitusten vuoksi. Tässä artikkelissa tarkastellaan mahdollisuutta ja prosessia, jossa Kanadan viisumia haetaan Kanadassa eTA-luvan turvin, ja selvitetään siihen liittyviä säännöksiä, menettelyjä ja käytännön näkökohtia.

eTA:n ymmärtäminen

Ainoastaan viisumivapaat ulkomaalaiset, jotka matkustavat Kanadaan lentoteitse, voivat hakea Kanadan eTA-lupaa. On tärkeää huomata, että eTA ei ole viisumi, vaan matkustuslupa, jonka avulla voit nousta Kanadaan suuntautuvalle lennolle. eTA on yleensä voimassa viisi vuotta tai kunnes passi vanhenee, ja se mahdollistaa lyhytaikaisen oleskelun (enintään kuusi kuukautta kerrallaan).

Voiko eTA-lomakkeella hakea Kanadan viisumia?

Lyhyt vastaus on, että se riippuu. Kanadan IRCC:llä on erityissäännöt, jotka koskevat aseman muuttamista Kanadassa ollessasi. Jos olet Kanadassa eTA-luvan perusteella ja päätät jatkaa oleskeluasi eTA-luvan voimassaoloaikaa pidemmäksi ajaksi, voit ehkä hakea toisenlaista viisumia olosuhteistasi riippuen.

[1] Siirtyminen eTA-viisumista vierailijaviisumiin

Jos olet Kanadassa eTA-viisumilla ja haluat jatkaa oleskeluasi, voit hakea vierailijaviisumia. Kyseessä ei ole viisumi, vaan asiakirja, jonka avulla voit oleskella Kanadassa pidempään kuin eTA-asiakirjan nojalla yleensä sallitut kuusi kuukautta. Tämä ei kuitenkaan automaattisesti anna sinulle tilapäistä oleskeluviisumia (TRV ), jos haluat lähteä Kanadasta ja palata sinne.

[2] Opiskelu- tai työluvan hakeminen

Jos suunnitelmasi muuttuvat ja päätät opiskella tai työskennellä Kanadassa, saatat olla oikeutettu hakemaan opiskelu- tai työlupaa. Nämä hakemukset edellyttävät kuitenkin yleensä, että haet lupaa kotimaastasi käsin. Joissakin tapauksissa voit hakea lupaa Kanadasta käsin, mutta tämä ei ole tavallista, ja siihen sovelletaan erityisehtoja ja kelpoisuusehtoja.

[3] Pysyvän oleskeluluvan hakeminen

Jos olet Kanadassa eTA-luvalla ja päätät, että haluat jäädä maahan pysyvästi, voit aloittaa pysyvän oleskeluluvan hakuprosessin. Tämä prosessi on kuitenkin erillinen eTA:sta, ja se edellyttää yleensä hakemuksen tekemistä Kanadan ulkopuolelta.

Käytännön näkökohtia viisumin hakemiseen eTA-luvan perusteella

  • Kelpoisuus: Tarkista ennen hakemuksen tekemistä, täytätkö hakemasi viisumin kelpoisuusehdot.
  • Hakemuksen sijainti: Saatat joutua palaamaan kotimaahasi hakeaksesi tiettyjä viisumeja tai lupia.
  • Käsittelyajat: Viisumien käsittelyajat voivat vaihdella. On tärkeää, että suunnittelet sen mukaan, varsinkin jos eTA-viisumisi on päättymässä.
  • Oikeudellinen asema: Varmista, että laillinen asemasi Kanadassa pysyy voimassa koko hakuprosessin ajan.
  • Asiakirjat: Varaudu toimittamaan kattavat asiakirjat hakemuksesi tueksi.

Mitä et voi tehdä eTA-luvalla

  1. Vaihda asemaa Kanadassa: Useimmissa tapauksissa et voi muuttaa asemaasi eTA-viisumista toisenlaiseen viisumiin Kanadan sisällä.
  2. Pidentää eTA-viisumia: Itse eTA-viisumia ei voi pidentää. Jos haluat viipyä maassa pidempään, sinun on haettava vierailijarekisteriotetta tai muunlaista lupaa tai viisumia.
  3. Työskentely tai opiskelu: eTA-viisumi ei oikeuta työskentelemään tai opiskelemaan Kanadassa. Näitä toimintoja varten sinun on haettava asianmukaisia lupia.

Päätelmät

Kun matkustat Kanadaan eTA-viisumilla, saattaa tarjoutua tilaisuuksia, jotka tekevät pidemmästä oleskelusta, opiskelusta tai työskentelystä Kanadassa houkuttelevia vaihtoehtoja. Siirtyminen eTA-viisumista toisenlaiseen Kanadan viisumiin on kuitenkin monimutkainen prosessi, johon liittyy erityisiä sääntöjä ja rajoituksia. Näiden sääntöjen ymmärtäminen ja suunnittelu on ratkaisevan tärkeää kaikille, jotka harkitsevat tätä siirtymistä. Tällaisissa tapauksissa on erittäin suositeltavaa neuvotella maahanmuuttoalan ammattilaisen kanssa, jotta prosessi sujuu tehokkaasti ja Kanadan maahanmuuttopolitiikan noudattaminen voidaan varmistaa.

Vaikka eTA:n joustavuus on eduksi lyhytaikaisille vierailuille, niiden, jotka haluavat pidentää oleskeluaan tai muuttaa vierailunsa tarkoitusta, on varauduttava monimutkaisempaan hakuprosessiin ja pidettävä mielessä Kanadan maahanmuuttopolitiikan rajoitukset ja vaatimukset.